مهندسی تولیدات گیاهی گناباد

وبلاگ دانشجویان مهندسی تولیدات گیاهی دانشگاه گناباد

مهندسی تولیدات گیاهی گناباد

وبلاگ دانشجویان مهندسی تولیدات گیاهی دانشگاه گناباد

تولید گیاهان دارویی، سرمایه‌ای ملی و اقتصای جهانی


گیاهان دارویی جزء ذخایر و منابع طبیعی است که بسیاری از کشورها از چنین منابعی به عنوان سرمایه ملی برخوردارند و سهم ایران با بیش از ۲۰۰۰ گونه انحصاری قابل توجه است.

حدود ۸ هزار گونه گیاهی در ایران وجود دارد که حدود ۲۰۰۰ گونه آن دارای خواص دارویی است و ایران با توجه به تنوع اقلیمی مکانی مناسب برای پرورش و کاشت گیاهان دارویی محسوب می شود.

رویکرد جهانی به استفاده از گیاهان دارویی و ترکیب های طبیعی در صنایع دارویی، آرایشی – بهداشتی و غذایی و به دنبال آن توجه مردم، مسئولان و صنایع داخلی به استفاده از گیاهان دارویی و معطر ، تحقیقات پایه ای و کاربردی وسیعی را در این زمینه ضروری می کند.

گیاهان دارویی در صورت شناخت علمی، کشت، توسعه و بهره برداری صحیح می تواند نقش مهمی در افزایش سلامت جامعه، اشتغالزایی و صادرات غیرنفتی داشته باشد.
تجارت جهانی گیاهان دارویی از ۶۰ میلیارد دلار در سال۱۹۹۶ به ۱۰۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۰ افزایش یافته است و بر اساس پیش بینی بانک جهانی در سال ۲۰۵۰ گردش مالی و تجارت جهانی متمرکز و مبتنی بر گیاهان دارویی و داروهای گیاهی به دهها برابر خواهد رسید.


تحقیقات گیاهان دارویی در کشور برغم تاریخ و فرهنگ غنی ایرانی سابقه طولانی ندارد و حدود ۳۰سال پیش جرقه های این موضوع در موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور زده شد اما به صورت جدی تر از سال ۱۳۷۰ شناسایی و تحقیقات بر روی انواع گیاهان دارویی کلید خورده است.

استقبال مردم از گیاهان دارویی از نظر میزان استفاده و تعداد فراورده های دارویی روز به روز در حال افزایش است و به طور کلی یک همصدایی با رویکرد همه مردم دنیا به سمت استفاده از ترکیبات طبیعی و محصولات گیاهی شکل گرفته است.

استفاده از انواع دم نوش ها و چای های انواع گیاهان دارویی یا استفاده از فراورده های گیاهی در محصولات آرایشی و بهداشتی ، مانند شامپو و کرم در میان مردم روز به روز بیشتر می شود و  ارزش بیشتری میابد

  • ۰
  • ۰

انبه

انبه میوه‌ای است با طبع گرم و خشک، نارس آن سرد و خشک می‌باشد.

بخاطر وجود تانن در پوست انبه برای معالجة اسهال مفید است. طریقة مصرف : یک قاشق چای‌خوری کوبیدة پوست انبه دو مرتبه در روز.

انبه مقوی جسم و روح و دستگاه گوارش است.

کلیه و مثانه را تقویت می‌کند. یک ساعت قبل از غذا یا بعنوان غذا میل شود.

رنگ چهره را باز می‌کند. مانند شماره 4 میل شود.

کسانی که مزاج گرم دارند افراط در خوردن آن نکنند.

از بین برندة بوی بد دهان است.

افراد سوداوی و بلغمی کمتر انبه بخورند چون تولید بلغم و سودا می‌کند.

خوردن انبه ضعف بینایی می‌آورد.

گوشت میوة انبه جریان خون را رونق می‌بخشد.

برای کاهش تب و سرماخوردگی از کمپرس و یا حمام برگ درخت انبه استفاده می‌شود.

گرد برگهای سوختة انبه ضدخونریزی می‌باشد.

جهت درمان دردهای رماتیسمی از دم کردة پوست ریشة آن به صورت حمام استفاده شود یا اینکه بصورت ضماد بگذارید.

مغز هستة آن برای سرماخوردگی و سرفه‌های سخت مفید است.

مغز هستة انبه جهت بواسیر خونی و قطع خونریزی رحم خارج از موقع قاعدگی به کار می‌رود.

میوة تازة‌ ترش انبه صفرا را تشکیل می‌دهد و اشتهاآور است و باید گفت برای بلغمی‌ها و سودایی‌ها مضر است.

اگر شکوفة تازة آن را با شکر مخلوط کرده و هر روز بخورند از سرعت انزال جلوگیری می‌کند. میزان مصرف 40 گرم شکوفه تازة خشک کرده به علاوه 120 گرم شکر برای 14 روز.

مز‎مزه برگ و گل انبه باعث تقویت دندان و لثه می‌شود.

روغن انبه برای درازی و سیاهی مو و ریزش مو مفید است.

طرز تهیه روغن انبه : پوست خام انبه در آفتاب پرورده شده باشد و سپس با روغن زیتون مخلوط و عصارة آن گرفته شود و روغن را به مو بمالند.

انبه دفع کننده اخلاط است.

برای انواع سردرد مفید است. عصر و شب به عنوان شام میل شود.

انبه چاق کننده است همراه صبحانه میل شود.

افراط در خوردن انبه باعث سوء هاضمه و فاسد شدن خون می‎شود و بچه‌ها به امراض پوستی دچار می‌شوند.

پوست انبه قابض است.

شستشو با پوست انبه خارش مثل جرب را تسکین می‌دهد.

میوه نارس انبه برای بیماری‌های خونی به کار می‌رود.

برای تقویت معده می‌توان از مربا و ترشی انبه استفاده کرد.

گرد مغز هسته آن ضدکرم است.

میوه انبه عطش را تسکین می‌دهد.

میوه انبه مقوی نیروی جنسی می‌باشد.

انبه کبد را ضعیف می‌کند و بهتر است نیم ساعت بعد از خوردن آن شربت زرشک یا سکنجبین میل شود.


  • ۹۴/۰۵/۰۴
  • صادق عسکری نایینی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی