مهندسی تولیدات گیاهی گناباد

وبلاگ دانشجویان مهندسی تولیدات گیاهی دانشگاه گناباد

مهندسی تولیدات گیاهی گناباد

وبلاگ دانشجویان مهندسی تولیدات گیاهی دانشگاه گناباد

تولید گیاهان دارویی، سرمایه‌ای ملی و اقتصای جهانی


گیاهان دارویی جزء ذخایر و منابع طبیعی است که بسیاری از کشورها از چنین منابعی به عنوان سرمایه ملی برخوردارند و سهم ایران با بیش از ۲۰۰۰ گونه انحصاری قابل توجه است.

حدود ۸ هزار گونه گیاهی در ایران وجود دارد که حدود ۲۰۰۰ گونه آن دارای خواص دارویی است و ایران با توجه به تنوع اقلیمی مکانی مناسب برای پرورش و کاشت گیاهان دارویی محسوب می شود.

رویکرد جهانی به استفاده از گیاهان دارویی و ترکیب های طبیعی در صنایع دارویی، آرایشی – بهداشتی و غذایی و به دنبال آن توجه مردم، مسئولان و صنایع داخلی به استفاده از گیاهان دارویی و معطر ، تحقیقات پایه ای و کاربردی وسیعی را در این زمینه ضروری می کند.

گیاهان دارویی در صورت شناخت علمی، کشت، توسعه و بهره برداری صحیح می تواند نقش مهمی در افزایش سلامت جامعه، اشتغالزایی و صادرات غیرنفتی داشته باشد.
تجارت جهانی گیاهان دارویی از ۶۰ میلیارد دلار در سال۱۹۹۶ به ۱۰۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۰ افزایش یافته است و بر اساس پیش بینی بانک جهانی در سال ۲۰۵۰ گردش مالی و تجارت جهانی متمرکز و مبتنی بر گیاهان دارویی و داروهای گیاهی به دهها برابر خواهد رسید.


تحقیقات گیاهان دارویی در کشور برغم تاریخ و فرهنگ غنی ایرانی سابقه طولانی ندارد و حدود ۳۰سال پیش جرقه های این موضوع در موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور زده شد اما به صورت جدی تر از سال ۱۳۷۰ شناسایی و تحقیقات بر روی انواع گیاهان دارویی کلید خورده است.

استقبال مردم از گیاهان دارویی از نظر میزان استفاده و تعداد فراورده های دارویی روز به روز در حال افزایش است و به طور کلی یک همصدایی با رویکرد همه مردم دنیا به سمت استفاده از ترکیبات طبیعی و محصولات گیاهی شکل گرفته است.

استفاده از انواع دم نوش ها و چای های انواع گیاهان دارویی یا استفاده از فراورده های گیاهی در محصولات آرایشی و بهداشتی ، مانند شامپو و کرم در میان مردم روز به روز بیشتر می شود و  ارزش بیشتری میابد

۹۲ مطلب در مرداد ۱۳۹۴ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

لوبیا و عدس

  • صادق عسکری نایینی
  • ۰
  • ۰


این روزها که هوا سرد است و پوست به شدت خشک می شود، می توان با استفاده از کرم های مرطوب کننده با این مشکل مقابله کرد. همچنین می توان از ماسک مرطوب کننده هم استفاده کرد.در این مطلب روش تهیه خانگی 5 ماسک مرطوب کننده پوست را برایتان می گوییم.

 

  • صادق عسکری نایینی
  • ۰
  • ۰

امام صادق علیه السلام :

فِى السِّواکِ اثنَتا عَشَرَةَ خَصلَةً: هُوَ مِنَ السُّنَّةِ، وَ مَطهَرَةٌ لِلفَمِ، وَ مَجلاةٌ لِلبَصَرِ، و َیُرضِى الرَّحمنَ، یُبَیِّضُ السنانَ، یَذهَبُ بِالحَفَرِ، وَ یَشُدُّ اللِّثَّةَ، و َیُشَهِّى الطَّعامَ، و َیَذهَبُ بِالبَلغَمِ، و َیَزیدُ فِى الحِفظِ، وَ یُضاعِفُ الحَسَناتِ، وَ تَفرَحُ بِهِ المَلائِکَةُ؛

در مسواک زدن دوازده فایده وجود دارد: 1. از سنت پیامبر صلى الله علیه و آله است، 2. دهان را پاکیزه مى کند، 3. نور چشم را زیاد مى کند، 4. باعث خشنودى خداوند است، 5. دندانها را سفید مى کند، 6. پوسیدگى آنها را از بین مى برد، 7. لثه را محکم مى سازد، 8 . اشتها آور است، 9. بلغم را مى برد، 10. حافظه را زیاد مى کند، 11. حسنات دو چندان مى شوند، 12. فرشتگان شاد مى گردند

  • صادق عسکری نایینی
  • ۰
  • ۰

عرق کاکوتی

خواص درمانی 

 ضد عفونی کننده مجاری تنفس 

 خلط آور 

 ضد قارچ و انگل 

 تقویت کننده بینایی 

 اشتها آور 

 ضد اسپاسم 

 ضد اسهال و درد ناراحتی های گوارشی 

 تسکین درد مفاصل و روماتیسم 

 سیاه سرفه 

 برونشیت 

 تقویت معده 

 روش مصرف 

 یک فنجان قبل از هر وعده غذایی میل شود 

 نکته ی مهم : در صورت دسترسی به گیاه تازه و با خشک مانند چای دم کرده و میل شود

  • صادق عسکری نایینی
  • ۰
  • ۰

لیمو ترش

کلیات گیاه شناسی 

 حتما شنیده اید که گفته اند سیب سلطان میوه هاست ولی اگر خواص لیمو ترش را برای شما بشماریم مطمئنا قبول خواهید کرد که سلطان میوه ها لیمو ترش است . 


 خواص داروئی

 لیمو ترش بعلت داشتن خواص اسیدی ضد عفونی کننده قوی است . حتی اگر در مسافرتها به آب آشامیدنی مشکوک هستید و می ترسید از آن بنوشید کافی است چند قطره آب لیمو ترش را در آن بریزید . آب ر ا کاملا استرلیزه کرده و میکربهای موجود در آب را از بین می برد. 

 کسانیکه می خواهند خود را لاغر کنند اگر صبح ناشتا آب لیمو ترش را با یک لیوان آب مخلوط کنند و مقدار کمی عسل بآن اضافه نمایند و آنرا بنوشند تا ظهر گرسنه نخواهند شد و بدین ترتیب از شر چربیهای اضافی راحت خواهند شد . 

 بهترین کلسیم آن است که از پوست تخم مرغ و آب لیمو تهیه می کنند . برای تهیه کلسیم طبیعی یک تخم مرغ را تمیز شسته و در یک لیوان بگذارید و روی آنّ آب یک لیمو ترش را بریزید و آنرا مدن دو سه ساعت در جای خنکی بگذارید سپس تخم مرغ را در آورده و آب لیمو را که دارای مقدار زیادی کلسیم است می توانید روی سالاد ریخته و یا با عسل یا شکر شیرین کرده بنوشید از تخم مرغ هم که پوست آن نرم شده می توانید هنوز استفاده کنید . 

  • صادق عسکری نایینی
  • ۰
  • ۰

آفت‌ها، این زخم‌های کوچک دهانی، زندگی را به کام انسان تلخ می‌کنند. گاهی پیش می‌آید که به مدت 1 هفته یا بیشتر باعث درد و عذاب شوند. 

 اما با وجود این، گیاهی مثل ریحان این مشکلات را پایان می‌دهد. 

 می‌پرسید چرا؟ به خاطر این که ریحان خواص ضدعفونی کنندگی و ضدالتهابی دارد. این گیاه به نابودی میکروب‌های دهان کمک کرده و زخم‌ها را تسکین می‌دهد. نتایج پژوهشی که در سال 2007 در روزنامه‌ی Herbal Pharmacotherapy به چاپ رسید، حاکی از آن است که ریحان خواص ضدباکتریایی دارد. 

 طریقه‌ی مصرف: کافی است چند برگ ریحان خام را بجویید یا این که 100 گرم ریحان را با یک لیتر آب به مدت 30 دقیقه بجوشانید وبا این جوشانده غرغره کنید و روزانه چندین بار این کار را تکرار کنید تا آفت‌ها به طور کامل برطرف شود. 




  • صادق عسکری نایینی
  • ۰
  • ۰

روغن پسته

خواص درمانی 

 شفاف نمودن پوست

 رفع چین و چروک دور چشم و صورت 

 مناسب برای ماساژ های پوستی 

 درمان کم خونی 

 روش مصرف 

 خوراکی : مناسب برای استفاده به همراه سالاد ، آب میوه ، سوپ 

 پوست : ابتدا پوست را با آب ولرم و صابون شستشو دهید سپس با مقداری روغن مانند کرم پوست را به آرامی ماساژ دهید به طوریکه اثر چربی بر روی پوست باقی نماند

  • صادق عسکری نایینی
  • ۰
  • ۰

  • صادق عسکری نایینی
  • ۰
  • ۰

رسول اکرم صلى الله علیه و آله :

تَجَنَّبِ الدَّوَاءَ مَا احْتَمَلَ بَدَنُکَ الدَّاءَ فَإِذَا لَمْ یَحْتَمِلِ الدَّاءَ فَالدَّوَاء

تا هنگامى که بدنت درد را تحمل مى کند از مصرف دارو بپرهیز، چنانچه درد را تحمل نکردى آنگاه از دارو استفاده کن.

مکارم الاخلاق ص 362

  • صادق عسکری نایینی
  • ۰
  • ۰

  • صادق عسکری نایینی
  • ۰
  • ۰


یکی از روش های سالم برای پاکسازی پوست، استفاده از بخور به صورت ساده یا همراه با عصاره های گیاهی است که طی آن منافذ پوست باز و به صورت سطحی و عمقی پاک شده و باعث خون رسانی بهتر به پوست می شود.

آلودگی ها، چربی ها و سلول های شاخی از سطح پوست تمیز می شود و پوست مرطوب شده که این رطوبت خود مانع ایجاد چین و چروک ها می شود.

  • صادق عسکری نایینی
  • ۰
  • ۰

کاهو


گیاهی است دارای برگهای بزرگ و پهن و ساقه ای پوشیده از برگهای ، آنرا خام می خورند و از آن سالاد هم درست می کنند ، بذر آن کاشته می شود .

((کاهو سرشار از ویتامین های (آ ، ب ، ث ) و دارای آهن ، آهک (اکسید کلسیم ) فسفر ، منیزیم ، ید ، منگنز ، روی ، سدیم ، و مس است خاصیت آن خنک است و تشنگی را تسکین داده رنگ چهره را باز می کند اگر بخواهند کاهو زودتر هضم شود باید آنرا بجای آبلیموی تازه با کمی سرکه مصرف کنند

((کاهو یک گیاه طبی است که خواص زیادی دارد برگهای کاهو زیاد هوا می خورند و از برکت باد و باران و تشعشع آفتاب ، بهره مند می شوند ، تشعشع خورشید و ستارگان در خون گیاهی آن یعنی ((کلرفیل )) منعکس گردیده و سبب شده است که کاهو اشعه ((رادیواکتیو)) زیاد پیدا کرده است و آنرا خورشید متراکم نامند))

  • صادق عسکری نایینی
  • ۰
  • ۰

ماسک گوجه فرنگی


گوجه فرنگی جزو سبزیجاتی است که خواص زیادی برای آن بر می شمارند. در این مطلب به بعضی خواص آن به عنوان ماسک صورت اشاره می شود.

کاهش دهنده چربی پوست؛ پالپ و آب گوجه فرنگی با چربی اضافه ای که غده چربی پوست تولید می کند، مقابله می کند. گوجه را نصف کنید و قسمت گوشتی آن را به صورت بمالید و بگذارید آب آن به مدت ۱۵دقیقه روی صورت بماند تا به پوست نفوذ کند. سپس صورت خود را با آب سرد بشویید. برای بهبود پوست، این کار را روزی ۲بار انجام دهید.

  • صادق عسکری نایینی
  • ۰
  • ۰

- درختچه بوته مانند و همیشه سبز با حداکثر ارتفاع 60 سانتی متر و بومی نواحی مدیترانه می باشد . شاخه ها بسیار متراکم و برگ ها معطر و خطی شکل به رنگ خاکستری مایل به آبی هستند . 

- گل های معطر و بنفش رنگ اسطوخودوس در تابستان ظاهر می شوند . 

- این درختچه بوته مانند نیاز به آفتاب کامل دارد و نیاز آبی پائین می باشد . در خاک های معمولی با زهکش خوب قادر به رشد است و شوری خاک را تا حدی می تواند تحمل کند . 

- اسطوخودوس در فضای سبز به عنوان پرچین کوتاه جهت مرز بندی باغچه های گل و کاشت در باغ های صخره ای کاربرد دارد و هرس پذیری خوبی دارد . همچنین اندام های هوایی دارای خواص دارویی می باشند و دم کرده آنها بسیار آرام بخش است . 

- روش تکثیر از طریق قلمه در تابستان و زمستان و کاشت بذر می باشد .

  • صادق عسکری نایینی
  • ۰
  • ۰

خردل


 معرفی 

خردل گیاهی علفی، یک ساله و به ارتفاع 20 تا 60 سانتی متر است که دارای کرک‌های خشنی است.این گیاه دارای برگ بوده و گل‌های آن زرد رنگ است و بوی نسبتاً مطبوعی دارد.در پزشکی از خردل به دو صورت استفاده می‌شود: خردل سفید و خردل سیاه. خردل سیاه به صورت دانه و خردل سفید به صورت آرد استفاده می‌شود.معمولاً مردم خردل را به صورت سس استفاده می‌کنند که ترکیبی از دانه کوبیده‌ی خردل سفید و سرکه، روغن زیتون، نمک و فلفل است. 

  • صادق عسکری نایینی
  • ۰
  • ۰

روغن زیتون

درخت زیتون برگهای دراز و باریک و گلهای خوشه ای دارد ، میوه آن بیضی شکل است .

درخت زیتون در کشور ما در رودبار ، گرگان ، دره سفید رود ، منجیل ، افشار ، حاجی لر و بلوچستان به عمل می آید .

و اصولا زمینهای مناسب برای پرورش درخت زیتون زمینهای گرم کنار دریای مدیترانه است به همین علت است که در یونان و ایتالیا و سواحل مدیترانه و در کشورهای شمال آفریقا و فلسطین این درخت از قدیم کاشته شده است درخت زیتون می تواند تا دو هزار سال عمر کند ولی بشرطی که سرما و یخبندان شدید ، آنرا خشک نکند .

میوه زیتون ، خام خورده می شود و از آن نیز روغن هم می گیرند .

روغن زیتون مایعی است شفاف کمی سبز رنگ یا زرد طلایی ، روغن زیتون در حرارت 15 درجه باید کاملا شفاف باشد و همین که حرارت ، به ده درجه تنزل کرد باید کدر گردد و در درجه صفر باید منجمد و دانه شده و در بیست درجه زیر صفر باید کاملا بسته شود .

روغن زیتون به دو صورت مصرف می شود:

1 - به صورت خوراکی

2 - به صورت چرب کردن و مالیدن به بدن .

روغن زیتون خوراکی

از روغنهایی که مورد توجه بسیار پیشوایان اسلام بوده ، روغن زیتون است ، به طوری که آنرا با سرکه یک خورش معمولی بسیار خوب می دانستند .

  • صادق عسکری نایینی
  • ۰
  • ۰

فلفل قرمز


 

 معرفی 

این روزها با تغییر روند آداب غذایی و محبوبیت غذاهای اسپایسی در میان عموم مردم، مصرف فلفل قرمز نیز رشد چشمگیری پیدا کرده است. فلفل قرمز یکی از گیاهان بسیار مفید درمانی است.به دلیل افزایش وزن و چاقی بسیاری از شرکت‌های تولید کننده‌ی مواد غذایی چربی را از محصولات خود حذف کرده‌اند.زمانی که چربی از غذایی حذف می‌شود، مزه و بوی آن از بین می‌رود و فلفل جایگزین مناسبی برای بازگرداندن طعم و عطر طبیعی به خوراک‌ها محسوب می‌شود. هر چقدر مردم بیشتر غذاهای تند مصرف کنند، حرارت و گرمای بیشتری نیز در وجود خود احساس خواهند کرد.دیده شده که وقتی سن افراد بالا می‌رود، فلفل بیشتری به غذاهای خود اضافه می‌کنند.از نظر فیزیولوژیک با افزایش سن حس چشایی تحلیل می‌رود و باید نسبت به دوران جوانی چاشنی بیشتری مصرف کرد تا همان طعم قبلی احساس شود.

 

  • صادق عسکری نایینی
  • ۰
  • ۰

الإمام الصادق علیه‌السلام :

إن خَرَجَ بِالرَّجُلِ‌مِنکُمُ الخُراجُ أوِ الدُّمَّلُ فَلیَربِطهُ، وَلیَتَداوَ بِزَیتٍ أو سَمنٍ.

امام صادق علیه‌السلام :

اگر از بدن کسی از شما ، جوش یا آماسه‌ای بیرون زد ، آن را ببندد و با روغن زیتون یا روغن حیوانی ، درمان کند .

الکافی ، جلد 4 ، صفحه 359 ، حدیث 6 ، دانش نامه احادیث پزشکی : 2 / 330

  • صادق عسکری نایینی
  • ۰
  • ۰

مووووووووز


کسانی که موهای خشک و شکننده دارند یک عدد موز را له کرده موها را با آن ماساژ دهند.

برای پوست خشک در زمستان با عسل مخلوط کرده بصورت ماسک روی پوست بگذارید.

موز دیرهضم است.

موز چاق کننده است.

  • صادق عسکری نایینی
  • ۰
  • ۰

شلغم


طبع شلغم گرم و تر است.

اگر صبح شلغم را به‎عنوان صبحانه بخوریم و بالای آن چیز دیگری نخوریم مطمئناً تا ظهر سیر خواهیم بود.

شلغم باعث تقویت بینایی می‎شود.

خوردن شلغم باعث افزایش ادرار و به مزاج لینت می‎بخشد.

  • صادق عسکری نایینی
  • ۰
  • ۰

بدون شرح

  • صادق عسکری نایینی
  • ۰
  • ۰

-درخت همیشه سبز با حداکثر ارتفاع 20 متر و بومی آمریکا می باشد . پوست تنه قرمز مایل به قهوه ای و برگ ها فلس مانند به رنگ آبی مایل به خاکستری و دارای نقطه های سفید رنگ برجسته هستند . مخروط ها کروی شکل و به طول 2 و نیم سانتیمتر می باشند . 

-این درخت نیاز به آفتاب کامل دارد ، نیاز آبی پائین می باشد و در انواع مختلف خاک با زهکش خوب قادر به رشد است . همچنین به سرما مقاوم است ولی سرمای پائین تر از 30- درجه سانتیگراد را نمی توان تحمل کند . 

-سرو نقره ای در فضای سبز جهت کاشت در رفیوژ وسط خیابان و کاشت ردیفی در جلو دیوار اتوبان ها به منظور ایجاد دیوار سبز و پوشاندن نا زیبایی دیوار ها کاربرد دارد. 

-روش تکثیر از طریق کاشت بذر می باشد .


  • صادق عسکری نایینی
  • ۰
  • ۰

تپل شدن صورت

 

  • صادق عسکری نایینی
  • ۰
  • ۰

امام رضا علیه السلام :

مَن أَرادَ أَن لا یُوذیَهُ مِعدَتُهُ فَلا یَشرَب بَینَ طَعامِهِ ماءً؛

هر کس مى خواهد معده اش آزارش ندهد، در بین غذا آب نخورد.

طب الرضا(ترجمه امیر صادقی) ص258 - بحارالأنوار(ط-بیروت) ج 59، ص323

  • صادق عسکری نایینی
  • ۰
  • ۰


اگر از اینکه مرتبا پوستتان دچار آکنه و جوش میشود رنج برده و خسته شده اید و دست به هر کاری برای از بین بردن آنها زده و تنها در مدت زمانی کوتاه و مقطعی جواب گرفته اید، می توانید این راهکار ساده اما موثر را نیز امتحان کنید که قطعا نتیجه ی بهتر را خواهید دید.

  • صادق عسکری نایینی
  • ۰
  • ۰


کم خونی : هویج ، اسفناج ، جعفری ، انگور


درد مفاصل : هویج، تره فرنگی، گوجه فرنگی، موز، لیمو، توتفرنگی، گلابی، سیب، انگور


آسم: هویج، پیاز، جعفری، توت فرنگی، آویشن


سوختگی: اسفناج، کاهو، پیاز، بادام، به، انجیر، خربزه، هویج و هلو


تصلب شرائین: توت فرنگی، آلو، پیاز، سیر، آرتیشو، گیلاس


جوش صورت: کاهو، شلغم، گوجه فرنگی، هویج، پیاز


برای پیشگیری از سرطان: اسفناج، جعفری، توت فرنگی


پیشگیری از خاکستر شدن موها: انگور


ضعف قلب: کاهو، کرفس، پیاز، آرتیشو


قولنج کلیه: باقالا، تره فرنگی، بادام، گیلاس


احتقان خون: پیاز، ترب


یبوست: اسفناج، کاهو، هویج، تره فرنگی، گوجه فرنگی، انجیر، توت فرنگی، انگور، زیتون، پرتقال، هلو، سیب، آلو، پیاز


دوران نقاهت: کرفس، اسفناج، زردآلو، شاه توت، انجیر، گردو،پرتقال

  • صادق عسکری نایینی
  • ۰
  • ۰

بامبو( Lucky bamboo)


ﺍﯾﻦ ﮔﯿﺎﻩ ﺑﻮﻣﯽ ﻣﻨﺎﻃﻖ ﺍﺳﺘﻮﺍﯾﯽ ﻏﺮﺏ ﺁﻓﺮﯾﻘﺎ ﻭ ﻧﻮﺍﺣﯽ ﮐﻮﭼﮑﯽ ﺍﺯ ﺁﺳﯿﺎﯼ ﺟﻨﻮﺑﯽ ﺷﺮﻗﯽ ﺍﺳﺖ .ﺑﺎﻣﺒﻮ ﺳﺎﻗﻪ ﺍﯼ ﺑﺎﺭﯾﮏ ﺩﺍﺭﺩ, ﺩﺭ ﺑﻮﺗﻪ ﻫﺎﯼ ﺑﻬﻢ ﻓﺸﺮﺩﻩ ﺭﺷﺪ ﻣﯽ ﮐﻨﺪ ﻭ ﺑﻪ ﺍﺭﺗﻔﺎﻋﯽ ﺑﯿﺶ ﺍﺯ 5/1 ﻣﺘﺮ ﻣﯽ ﺭﺳﺪ. ﺍﻣﺮﻭﺯ ﺑﺎﻣﺒﻮﻫﺎ ﺑﻪ ﺩﻟﯿﻞ ﺳﺎﺩﮔﯽ ﻧﮕﻬﺪﺍﺭﯼ ﻭ ﺯﯾﺒﺎﯾﯽ ﺧﺎﺻﯽ ﮐﻪ ﺩﺍﺭﻧﺪ ﺑﺴﯿﺎﺭ ﭘﺮﻃﺮﻓﺪﺍﺭ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﻭ ﻣﮑﺎﻥ ﻫﺎﯼ ﻣﺨﺘﻠﻒ ﺩﺍﺧﻞ ﺁﭘﺎﺭﺗﻤﺎﻥ ﻣﯽ ﺗﻮﺍﻥ ﺁﻧﻬﺎ ﺭﺍ ﺑﻪ ﮐﺎﺭ ﺑﺮﺩ. 

  • صادق عسکری نایینی
  • ۰
  • ۰

نمره پراکنش

خبر مهم


نمره پراکنش گیاهان دارویی اعلام شد

  • صادق عسکری نایینی
  • ۰
  • ۰

زیره


 معرفی 

زیره دانه‌ای معطر و ضدنفخ است که در آشپزی و پزشکی کاربرد دارد و در دو نوع زیره سبز و زیره سیاه وجود دارد که دومی به "زیره ایرانی" معروف است.دانه‌های زیره با چوب، کوبیده می‌شد.این دانه به صورت خودرو در افغانستان، ایران، ازبکستان، تاجیکستان، ترکیه، مراکش، مصر، هند، کوبا، سوریه، مکزیک و شیلی رشد می‌کند.این دانه در فلسطین به صورت خودرو رشد نمی‌کند اما در زمان گذشته در آنجا زراعت می‌گردید.گیاه آن شبیه بوته هویج است برگ‌هایش ۲۰ الی ۳۰ سانتی متر و ارتفاع گیاه حدود ۵۰ سانتی متر است.میوه آن(که به اشتباه دانه گفته می‌شود) به اندازه دو میلی متر و هلالی شکل و دارای ۵ خط برجسته‌است.بیشترین زیره در ایران، در شهر کرمان رشد می‌کند.جویدن مقداری زیره برای از بین بردن بوی بد دهان، بوی سیر و بوی پیاز بسیار مفید است.زیره درمان بسیار مؤثری برای رفع سوءهاضمه است.مصرف آن به کسانی که سوءهاضمه دارند، استفاده در بیشتر غذاها را تأکید می‌کنند.

  • صادق عسکری نایینی
  • ۰
  • ۰

زرد چوبه


 معرفی 

زردچوبه یا زرچوبه (نام علمی: Curcuma longa) نوعی گیاه و ادویه‌ای است که از آن گیاه تهیه می‌شود.زردچوبه از رده زنجبیل‌وارها (Zingiberidae)، راسته زنجبیل‌ها (Zingiberales)، تیره زنجبیلیان (Zingiberaceae)، جنس زردچوبه‌های‌ها (Curcuma) است.پودر زردچوبه به رنگ زرد تیره‌است که یکی از پرکاربردترین ادویه جات به شمار می‌رود.رویشگاه اصلی این گیاه هند است و قسمت اصلی ادویه معروف کاری را که در بسیاری از غذاهای هندی به کار می‌رود، تشکیل می‌دهد.گیاهی است چندساله که در هند و کشورهای جنوب آسیا ببار می‌آید و دمای حدود ۲۰-۳۰ درجه سانتیگراد و محیط مرطوب بارانی نیاز دارد. ساقه های زیر زمینی گوشتی گیاه ریزوم rhizomes جمع‌آوری شده و پس از جوشاندن در آب و سپس خشک کردن آسیاب شده و پودر زرد مایل به نارنجی تهیه می‌گردد. زردچوبه عمده ترین ادویه مورد مصرف در غذاهای آسیائی است.در جنوب و جنوب شرقی آسیا این گیاه بصورت خودرو در جنگل‌ها وجود دارد.

 خواص دارویی 

۱-زردچوبه به دلیل خصوصیات آنتی آکسیدانی قوی خود یکی از مؤثرترین مواد در جلوگیری از سرطانی شدن سلول‌های بدن است

۲-موجب افزایش ترشح انسولین و کاهش قند خون در بیماران دیابتی می‌گردد

۳-زردچوبه می‌تواند شدت علائم بیماری آلزایمر را کاهش دهد

۴-ماده موثر زردچوبه یعنی Curcumin اثرات ضد التهابی و ضد درد شبیه داروهای مسکن معمولی را دارا می‌باشد

۵-در درمان پسوریازیس، دردهای دندان و لثه، مار گزیدگی و عقرب گزیدگی ازاین گیاه استفاده می‌شود

۶-ضدالتهاب 

۷-ضدورم

  • صادق عسکری نایینی