مهندسی تولیدات گیاهی گناباد

وبلاگ دانشجویان مهندسی تولیدات گیاهی دانشگاه گناباد

مهندسی تولیدات گیاهی گناباد

وبلاگ دانشجویان مهندسی تولیدات گیاهی دانشگاه گناباد

تولید گیاهان دارویی، سرمایه‌ای ملی و اقتصای جهانی


گیاهان دارویی جزء ذخایر و منابع طبیعی است که بسیاری از کشورها از چنین منابعی به عنوان سرمایه ملی برخوردارند و سهم ایران با بیش از ۲۰۰۰ گونه انحصاری قابل توجه است.

حدود ۸ هزار گونه گیاهی در ایران وجود دارد که حدود ۲۰۰۰ گونه آن دارای خواص دارویی است و ایران با توجه به تنوع اقلیمی مکانی مناسب برای پرورش و کاشت گیاهان دارویی محسوب می شود.

رویکرد جهانی به استفاده از گیاهان دارویی و ترکیب های طبیعی در صنایع دارویی، آرایشی – بهداشتی و غذایی و به دنبال آن توجه مردم، مسئولان و صنایع داخلی به استفاده از گیاهان دارویی و معطر ، تحقیقات پایه ای و کاربردی وسیعی را در این زمینه ضروری می کند.

گیاهان دارویی در صورت شناخت علمی، کشت، توسعه و بهره برداری صحیح می تواند نقش مهمی در افزایش سلامت جامعه، اشتغالزایی و صادرات غیرنفتی داشته باشد.
تجارت جهانی گیاهان دارویی از ۶۰ میلیارد دلار در سال۱۹۹۶ به ۱۰۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۰ افزایش یافته است و بر اساس پیش بینی بانک جهانی در سال ۲۰۵۰ گردش مالی و تجارت جهانی متمرکز و مبتنی بر گیاهان دارویی و داروهای گیاهی به دهها برابر خواهد رسید.


تحقیقات گیاهان دارویی در کشور برغم تاریخ و فرهنگ غنی ایرانی سابقه طولانی ندارد و حدود ۳۰سال پیش جرقه های این موضوع در موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور زده شد اما به صورت جدی تر از سال ۱۳۷۰ شناسایی و تحقیقات بر روی انواع گیاهان دارویی کلید خورده است.

استقبال مردم از گیاهان دارویی از نظر میزان استفاده و تعداد فراورده های دارویی روز به روز در حال افزایش است و به طور کلی یک همصدایی با رویکرد همه مردم دنیا به سمت استفاده از ترکیبات طبیعی و محصولات گیاهی شکل گرفته است.

استفاده از انواع دم نوش ها و چای های انواع گیاهان دارویی یا استفاده از فراورده های گیاهی در محصولات آرایشی و بهداشتی ، مانند شامپو و کرم در میان مردم روز به روز بیشتر می شود و  ارزش بیشتری میابد

  • ۰
  • ۰

کاهو


گیاهی است دارای برگهای بزرگ و پهن و ساقه ای پوشیده از برگهای ، آنرا خام می خورند و از آن سالاد هم درست می کنند ، بذر آن کاشته می شود .

((کاهو سرشار از ویتامین های (آ ، ب ، ث ) و دارای آهن ، آهک (اکسید کلسیم ) فسفر ، منیزیم ، ید ، منگنز ، روی ، سدیم ، و مس است خاصیت آن خنک است و تشنگی را تسکین داده رنگ چهره را باز می کند اگر بخواهند کاهو زودتر هضم شود باید آنرا بجای آبلیموی تازه با کمی سرکه مصرف کنند

((کاهو یک گیاه طبی است که خواص زیادی دارد برگهای کاهو زیاد هوا می خورند و از برکت باد و باران و تشعشع آفتاب ، بهره مند می شوند ، تشعشع خورشید و ستارگان در خون گیاهی آن یعنی ((کلرفیل )) منعکس گردیده و سبب شده است که کاهو اشعه ((رادیواکتیو)) زیاد پیدا کرده است و آنرا خورشید متراکم نامند))

به همین جهت در اسلام ، کاهو گیاهی بسیار مفید شناخته شده و مهمترین خاصیت آنرا درباره از بین بردن امراض دموی و صاف کردن خون و نیز ایجاد خونهای تازه بیان فرموده اند .

عن ابی عبدالله ع قال علیکم بالخس فانه یطفی (یصفی ) الدم 

کاهو بخورید زیرا خون را پاک میسازد .

((داشتن خون تمیز و صالح یک آرزوی همگانی و قدیمی بشر است ، زیرا اولین شرط داشتن یک مزاج متعادل دارا بودن یک خون پاکیزه غیر فاسد است و از قدیم برای تصفیه و اصلاح خون خیلی اهمیت قائل بودند ، و امروز هم بیماری ((اسکوربورت )) را خیلی اهمیت میدهند ، و با اینکه پس از کشف ویتامین (ث ) راه درمان آن پیدا شده است ، معذلک هنوز هم عده زیادی از فرزندان آدم از این مرض رنج می برند ورقم قابل توجهی از آمار متوفیات را تشکیل می دهد .

برای اصلاح خون بایستی از نباتات استفاده کرد و با این وسیله طبیعی و ساده همه روزه آنرا تازه و نو نمود))

((امروزه ثابت شده است که کاهو سرشار از کلسیم بوده و ویتامین های (آ ، ب ، ث ، د ، e1) زیاد دارد و به همین جهت خلقت گویچه های قرمز خون را آسان می نماید پزشکان قدیم ایران معتقد بودند که برای رفع فساد رقت خون هیچ چیز بهتر از کاهو نیست و اکنون ما به خوبی می دانیم که این مرض اسکوربورت )) نام دارد و با خوردن ویتامین (ث ) معالجه می شود و چون کاهو به مقدار کافی از این ویتامین دارد نظر پزشکان قدیم ایران قابل ستایش است ))

دو خاصیت دیگر از کلام رسول گرامی اسلام (ص ) برای کاهو بیان شده است .

عن النبی (ص ) انه یورث النعاس و یهضم الطعام 

کاهو خواب آور و هضم کننده غذا است .

((بشر امروز بعلت گرفتاریهای فراوان ، اعصابی خسته و فرسوده دارد و نیازمند به یک تریاک بی ضرر است تا اعصاب خود را به آن تخدیر کند و خستگی را بر طرف سازد و افکار پراکنده ای را که ایجاد بی خوابی می کنند از بین ببرد و به همین جهت است که به این قرصهای کشنده پناه می برد .


((کاهو خاصیت مسکن دارد و اشخاص که عصبانی و مضطرب و پریشان می باشند اگر کاهو بخورند خواب راحتی بر آنها غلبه می کند .

((جالینوس )) پزشک بزرگ ، نقل می کند که در دوران پیری دچار بی خوابی شده بود و شبها با خوردن کاهو در خواب عمیقی فرو می رفت .

اشخاصی که دچار بی خوابی ، طپش قلب ، نورالژی ، درد اعصاب شده اند باید با شام خود کاهو مصرف کنند و یا شبها قبل ازخواب جوشانده شصت گرم کاهو را در یک لیتر آب مصرف نمایند))

در مورد هضم غذا کاهو جزء بهترین و موثرترین عاملها محسوب می شود .

((کاهو هضم غذا را آسان می کند ، ترشحات معده و کبد و روده ها را مرتب می نماید))

((کاهو مغزهای خسته را تسکین می دهد و معده های تنبل را تقویت می نماید ، کبدهای بیمار را معالجه می کند یبوست و رماتیسم را علاج می کند))

((کاهو غذای اشتها آور ممتازی است که همیشه باید قبل از غذا مصرف شود ، زیرا چون غذای سهل الهضمی است از مجاری دستگاه هاضمه عبور کرده و راه را برای غذاهای بعدی باز میکند اگر کاهو را طبق رسمی که معمول است بعد از غذا بخورید غذاهایی که بخوبی هشم نشده اند به خارج دفع می کند))

((سالاد کاهو مثل تمام سالادهای سبزی اشتها را تحریک می کند ، اگر سالاد کاهو را خوب بجوند و با آب دهان مخلوط کنند معده و روده ها را تقویت کرده و غدد هاضمه را وادار می کند بطور فراوان عصیرهای خود را نه تنها برای هضم کاهو بلکه برای تحلیل غذایی که بعد خورده شده است ترشح نماید))

  • ۹۴/۰۵/۲۸
  • صادق عسکری نایینی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی