مهندسی تولیدات گیاهی گناباد

وبلاگ دانشجویان مهندسی تولیدات گیاهی دانشگاه گناباد

مهندسی تولیدات گیاهی گناباد

وبلاگ دانشجویان مهندسی تولیدات گیاهی دانشگاه گناباد

تولید گیاهان دارویی، سرمایه‌ای ملی و اقتصای جهانی


گیاهان دارویی جزء ذخایر و منابع طبیعی است که بسیاری از کشورها از چنین منابعی به عنوان سرمایه ملی برخوردارند و سهم ایران با بیش از ۲۰۰۰ گونه انحصاری قابل توجه است.

حدود ۸ هزار گونه گیاهی در ایران وجود دارد که حدود ۲۰۰۰ گونه آن دارای خواص دارویی است و ایران با توجه به تنوع اقلیمی مکانی مناسب برای پرورش و کاشت گیاهان دارویی محسوب می شود.

رویکرد جهانی به استفاده از گیاهان دارویی و ترکیب های طبیعی در صنایع دارویی، آرایشی – بهداشتی و غذایی و به دنبال آن توجه مردم، مسئولان و صنایع داخلی به استفاده از گیاهان دارویی و معطر ، تحقیقات پایه ای و کاربردی وسیعی را در این زمینه ضروری می کند.

گیاهان دارویی در صورت شناخت علمی، کشت، توسعه و بهره برداری صحیح می تواند نقش مهمی در افزایش سلامت جامعه، اشتغالزایی و صادرات غیرنفتی داشته باشد.
تجارت جهانی گیاهان دارویی از ۶۰ میلیارد دلار در سال۱۹۹۶ به ۱۰۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۰ افزایش یافته است و بر اساس پیش بینی بانک جهانی در سال ۲۰۵۰ گردش مالی و تجارت جهانی متمرکز و مبتنی بر گیاهان دارویی و داروهای گیاهی به دهها برابر خواهد رسید.


تحقیقات گیاهان دارویی در کشور برغم تاریخ و فرهنگ غنی ایرانی سابقه طولانی ندارد و حدود ۳۰سال پیش جرقه های این موضوع در موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور زده شد اما به صورت جدی تر از سال ۱۳۷۰ شناسایی و تحقیقات بر روی انواع گیاهان دارویی کلید خورده است.

استقبال مردم از گیاهان دارویی از نظر میزان استفاده و تعداد فراورده های دارویی روز به روز در حال افزایش است و به طور کلی یک همصدایی با رویکرد همه مردم دنیا به سمت استفاده از ترکیبات طبیعی و محصولات گیاهی شکل گرفته است.

استفاده از انواع دم نوش ها و چای های انواع گیاهان دارویی یا استفاده از فراورده های گیاهی در محصولات آرایشی و بهداشتی ، مانند شامپو و کرم در میان مردم روز به روز بیشتر می شود و  ارزش بیشتری میابد

  • ۰
  • ۰

بامبو( Lucky bamboo)


ﺍﯾﻦ ﮔﯿﺎﻩ ﺑﻮﻣﯽ ﻣﻨﺎﻃﻖ ﺍﺳﺘﻮﺍﯾﯽ ﻏﺮﺏ ﺁﻓﺮﯾﻘﺎ ﻭ ﻧﻮﺍﺣﯽ ﮐﻮﭼﮑﯽ ﺍﺯ ﺁﺳﯿﺎﯼ ﺟﻨﻮﺑﯽ ﺷﺮﻗﯽ ﺍﺳﺖ .ﺑﺎﻣﺒﻮ ﺳﺎﻗﻪ ﺍﯼ ﺑﺎﺭﯾﮏ ﺩﺍﺭﺩ, ﺩﺭ ﺑﻮﺗﻪ ﻫﺎﯼ ﺑﻬﻢ ﻓﺸﺮﺩﻩ ﺭﺷﺪ ﻣﯽ ﮐﻨﺪ ﻭ ﺑﻪ ﺍﺭﺗﻔﺎﻋﯽ ﺑﯿﺶ ﺍﺯ 5/1 ﻣﺘﺮ ﻣﯽ ﺭﺳﺪ. ﺍﻣﺮﻭﺯ ﺑﺎﻣﺒﻮﻫﺎ ﺑﻪ ﺩﻟﯿﻞ ﺳﺎﺩﮔﯽ ﻧﮕﻬﺪﺍﺭﯼ ﻭ ﺯﯾﺒﺎﯾﯽ ﺧﺎﺻﯽ ﮐﻪ ﺩﺍﺭﻧﺪ ﺑﺴﯿﺎﺭ ﭘﺮﻃﺮﻓﺪﺍﺭ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﻭ ﻣﮑﺎﻥ ﻫﺎﯼ ﻣﺨﺘﻠﻒ ﺩﺍﺧﻞ ﺁﭘﺎﺭﺗﻤﺎﻥ ﻣﯽ ﺗﻮﺍﻥ ﺁﻧﻬﺎ ﺭﺍ ﺑﻪ ﮐﺎﺭ ﺑﺮﺩ. 
ﻋﻮﺍﻣﻞ ﻣﺆﺛﺮ ﺩﺭ ﻧﮕﻬﺪﺍﺭﯼ ﺑﺎﻣﺒﻮ:
1. ﻧﻮﺭ:

ﺍﯾﻦ ﮔﯿﺎﻩ ﺑﻪ ﻧﻮﺭ ﻏﯿﺮﻣﺴﺘﻘﯿﻢ ﻧﯿﺎﺯ ﺩﺍﺭﺩ ﻭ ﺩﺭ ﻧﻮﺭ ﻣﺴﺘﻘﯿﻢ ﺑﺮﮔﻬﺎ ﺩﭼﺎﺭ ﺳﻮﺧﺘﮕﯽ ﺷﺪﻩ ﻭ ﺯﺭﺩ ﻣﯽ ﺷﻮﻧﺪ. ﺑﻬﺘﺮﯾﻦ ﻧﻮﺭ, ﺑﺮﺍﯼ ﺑﺎﻣﺒﻮ ﻧﻮﺭﯼ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺍﺯ ﻓﺎﺻﻠﻪ 3 ﻣﺘﺮﯼ ﺍﺯ ﭘﻨﺠﺮﻩ ﻫﺎﯾﯽ ﮐﻪ ﺟﻠﻮﯼ ﺁﻥ ﭘﺮﺩﻩ ﮐﺸﯿﺪﻩ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ ﺑﻪ ﮔﯿﺎﻩ ﺑﺘﺎﺑﺪ. 
2. ﺩﻣﺎ:

ﺑﻬﺘﺮ ﺍﺳﺖ ﺑﺎﻣﺒﻮ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺩﻣﺎﯼ 22-18 ﺩﺭﺟﻪ ﺳﺎﻧﺘﯽ ﮔﺮﺍﺩ ﻧﮕﻬﺪﺍﺭﯼ ﮐﺮﺩ, ﺍﯾﻦ ﮔﯿﺎﻩ ﺑﺎ ﺁﺏ ﻭ ﻫﻮﺍﯼ ﺛﺎﺑﺖ ﺳﺎﺯﮔﺎﺭ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺑﺎﯾﺪ ﺍﺯ ﻧﮕﻬﺪﺍﺭﯼ ﺁﻥ ﻣﻘﺎﺑﻞ ﺑﺎﺩ ﮐﻮﻟﺮ, ﻧﺰﺩﯾﮏ ﺑﺨﺎﺭﯼ ﻭ ﺷﻮﻣﯿﻨﻪ ﻭ ﯾﺎ ﺟﻠﻮ ﺩﺭﯼ ﮐﻪ ﺑﻪ ﻓﻀﺎﯼ ﺁﺯﺍﺩ ﺭﺍﻩ ﺩﺍﺭﺩ ﻭ ﮔﺎﻫﯽ ﺍﻭﻗﺎﺕ ﺍﺯ ﺁﻥ ﻧﺴﯿﻢ ﻭﺍﺭﺩ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ ﺧﻮﺩﺩﺍﺭﯼ ﮐﺮﺩ. 
3. ﺁﺏ:

ﺍﮔﺮ ﭼﻪ ﺍﯾﻦ ﮔﯿﺎﻩ ﺗﻮﺍﻧﺎﯾﯽ ﮐﺎﺷﺖ ﺩﺭ ﺧﺎﮎ ﺭﺍ ﺩﺍﺭﺩ ﻭﻟﯽ ﻣﻌﻤﻮﻻ ﺩﺭ ﺁﺏ ﻧﮕﻬﺪﺍﺭﯼ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ ﻭ ﺑﻪ ﺧﻮﺑﯽ ﺭﺷﺪ ﻣﯽ ﮐﻨﺪ ﺑﺎﯾﺪ ﺗﻮﺟﻪ ﺩﺍﺷﺖ ﮐﻪ ﻧﺒﺎﯾﺪ ﺗﻤﺎﻡ ﺳﺎﻗﻪ ﺑﺎﻣﺒﻮ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺁﺏ ﻗﺮﺍﺭﺩﺍﺩ ﺑﻠﮑﻪ ﻓﻘﻂ ﺑﺎﯾﺪ 3ﺗﺎ 5 ﺑﻨﺪ ﭘﺎﺋﯿﻦ ﺁﻥ ﺩﺭ ﺁﺏ ﺑﺎﺷﺪ. ﺩﺭ ﻏﯿﺮ ﺍﯾﻨﺼﻮﺭﺕ, ﺭﯾﺸﻪ ﺗﻤﺎﻡ ﻗﺴﻤﺘﯽ ﺍﺯ ﺳﺎﻗﻪ ﮐﻪ ﺩﺭ ﺁﺏ ﻫﺴﺖ ﺭﺍ ﻓﺮﺍ ﻣﯽ ﮔﯿﺮﺩ ﻭ ﺍﺯ ﺯﯾﺒﺎﯾﯽ ﮔﯿﺎﻩ ﮐﻢ 
ﻣﯽ ﺷﻮﺩ. 
ﺁﺏ ﻣﻮﺭﺩ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺑﺎﯾﺪ ﺁﺏ ﺟﻮﺷﯿﺪﻩ ﺳﺮﺩ ﺷﺪﻩ ﻭ ﯾﺎ ﺁﺑﯽ ﮐﻪ ﺣﺪﻭﺩ 2 ﺳﺎﻋﺖ ﮐﻨﺎﺭ ﮔﺬﺍﺷﺘﻪ ﺷﺪﻩ ﻭ ﮐﻠﺮ ﺁﻥ ﺍﺯ ﺑﯿﻦ ﺭﻓﺘﻪ ﺍﺳﺖ ﺑﺎﺷﺪ ﺯﯾﺮﺍ ﺁﺏ ﻟﻮﻟﻪ ﮐﺸﯽ ﺣﺎﻭﯼ ﻣﻘﺎﺩﯾﺮ ﺯﯾﺎﺩﯼ ﮐﻠﺮ ﻭ ﻓﻠﻮﺭﺍﯾﺪ ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ ﮐﻪ ﺑﺮﺍﯼ ﮔﯿﺎﻩ ﺑﺴﯿﺎﺭ ﻣﻀﺮ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺳﺒﺐ ﺯﺭﺩ ﺷﺪﻥ ﺑﺮﮔﻬﺎ ﻣﯽ ﮔﺮﺩﺩ. ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﻻﺯﻡ ﺍﺳﺖ ﻫﺮ ﺩﻭ ﻫﻔﺘﻪ ﯾﮑﺒﺎﺭ ﺁﺏ ﺑﺎﻣﺒﻮ ﺭﺍ ﻋﻮﺽ ﮐﺮﺩ ﺯﯾﺮﺍ ﺑﺎﻣﺒﻮ ﺑﺎ ﺟﺬﺏ ﺍﻣﻼﺡ ﻣﻮﺟﻮﺩ ﺩﺭ ﺁﺏ ﺑﻪ ﺭﺷﺪ ﺧﻮﺩ ﺍﺩﺍﻣﻪ ﻣﯽ ﺩﻫﺪ ﻭ ﺑﺎ ﺗﻌﻮﯾﺾ ﺁﺏ ﺩﺭ ﻭﺍﻗﻊ ﺍﻣﻼﺡ ﻣﻮﺭﺩ ﻧﯿﺎﺯ ﺩﺭ ﺍﺧﺘﯿﺎﺭ ﮔﯿﺎﻩ ﻗﺮﺍﺭ 
ﻣﯽ ﮔﯿﺮﺩ ﻭ ﮔﯿﺎﻩ ﺭﺷﺪ ﺳﺮﯾﻊ ﺗﺮﯼ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﺩﺍﺷﺖ. 
ﻻﺯﻡ ﺑﻪ ﺫﮐﺮ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺍﺯ ﺧﺎﮎ ﮊﻟﻪ ﺍﯼ ﻧﯿﺰ ﺑﺮﺍﯼ ﻧﮕﻬﺪﺍﺭﯼ ﺑﺎﻣﺒﻮ ﻣﯽ ﺗﻮﺍﻥ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﮐﺮﺩ ﺍﻣﺎ ﺍﺑﺘﺪﺍ ﺑﺎﯾﺪ ﺑﺎﻣﺒﻮ ﺭﺍ ﺩﺍﺧﻞ ﺁﺏ ﺭﯾﺸﻪ ﺩﺍﺭ ﻧﻤﻮﺩ ﻭ ﺳﭙﺲ ﺩﺭ ﺩﺍﺧﻞ ﺧﺎﮎ ﮊﻟﻪ ﺍﯼ ﻗﺮﺍﺭﺩﺍﺩ. 
4. ﺭﻃﻮﺑﺖ ﻫﻮﺍ:

ﮔﯿﺎﻩ ﺑﺎﻣﺒﻮ ﺑﺎ ﺭﻃﻮﺑﺖ ﻣﻌﻤﻮﻟﯽ ﻫﻮﺍﯼ ﺩﺍﺧﻞ ﺳﺎﺧﺘﻤﺎﻥ ﻧﯿﺰ ﺳﺎﺯﮔﺎﺭ ﺍﺳﺖ ﺍﻣﺎ ﺟﻬﺖ ﺭﺷﺪ ﺑﻬﺘﺮ 
ﻣﯽ ﺗﻮﺍﻥ ﺩﺭ ﺯﻣﺎﻥ ﻫﺎﯼ ﻣﺨﺘﻠﻒ ﺑﺮﮔﻬﺎﯼ ﮔﯿﺎﻩ ﺭﺍ ﺑﺎ ﺁﺏ ﻣﻼﯾﻢ ﺍﺳﭙﺮﯼ ﻧﻤﻮﺩ. 
5. ﺗﻐﺬﯾﻪ:

ﺩﺭ ﻣﻮﺭﺩ ﺑﺎﻣﺒﻮ ﻧﯿﺰ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﮔﯿﺎﻫﺎﻥ ﺁﭘﺎﺭﺗﻤﺎﻧﯽ ﻣﯽ ﺗﻮﺍﻥ ﺟﻬﺖ ﺗﺄﻣﯿﻦ ﻋﻨﺎﺻﺮ ﻏﺬﺍﯾﯽ ﻣﻮﺭﺩ ﻧﯿﺎﺯ ﺍﺯ ﮐﻮﺩﻫﺎﯼ ﮐﺎﻣﻞ ﻭ ﯾﺎ ﻗﻄﺮﻩ ﻫﺎﯼ ﺍﺧﺘﺼﺎﺻﯽ ﺑﺎﻣﺒﻮ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﮐﺮﺩﻩ ﻭ ﺑﻪ ﺻﻮﺭﺕ ﻣﺎﻫﯿﺎﻧﻪ ﺩﺭ ﺁﺏ ﻇﺮﻑ ﺑﺎﻣﺒﻮ ﺣﻞ ﻧﻤﻮﺩ. 
6. ﻋﻮﺍﻣﻞ ﺑﯿﻤﺎﺭﯾﺰﺍ:

ﺟﻬﺖ ﺟﻠﻮﮔﯿﺮﯼ ﺍﺯ ﺷﯿﻮﻉ ﻗﺎﺭﭼﻬﺎ ﺩﺭ ﻇﺮﻑ ﺑﺎﻣﺒﻮ, ﺑﻪ ﻫﻨﮕﺎﻡ ﺗﻌﻮﯾﺾ ﺁﺏ, ﺑﺎﯾﺪ ﻇﺮﻑ ﺭﺍ ﺑﺎ ﻣﻮﺍﺩ ﺿﺪﻋﻔﻮﻧﯽ ﮐﻨﻨﺪﻩ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﻭﺍﯾﺘﮑﺲ ﺿﺪﻋﻔﻮﻧﯽ ﮐﺮﺩ ﻭ ﺍﺟﺎﺯﻩ ﻧﺪﺍﺩ ﺁﺏ ﺳﺒﺰﻩ ﺑﺒﻨﺪﺩ ﯾﺎ ﮐﺪﺭ ﺷﻮﺩ. ﻗﺎﺭﭼﻬﺎﯼ ﭘﻮﺩﺭﯼ ﺳﯿﺎﻩ ﺭﻧﮓ ﺭﻭﯼ ﺑﺮﮔﻬﺎ ﺭﺍ ﺑﺎ ﻗﺎﺭﭼﮑﺶ ﻫﺎ ﺿﺪﻋﻔﻮﻧﯽ ﮐﻨﯿﺪ ﻭ ﺩﺭ ﻫﻨﮕﺎﻡ ﺧﺮﯾﺪ ﺑﺎﻣﺒﻮ ﺩﻗﺖ ﮐﻨﯿﺪ ﮔﯿﺎﻩ ﻋﺎﺭﯼ ﺍﺯ ﻋﻼﺋﻢ ﻗﺎﺭﭼﻬﺎ ﺷﺎﻣﻞ ﮐﭙﮏ ﺯﺩﮔﯽ ﻭ ﺧﻮﺭﺩﮔﯿﻬﺎﯼ ﻟﺰﺝ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺑﺮ ﺭﻭﯼ ﺳﺎﻗﻪ ﻭ ﺳﻔﯿﺪﮎ ﻫﺎ ﻭ ﺳﯿﺎﻫﮏ ﻫﺎ ﺑﺮ ﺭﻭﯼ ﺑﺮﮔﻬﺎ ﺑﺎﺷﺪ . ﺩﺭ ﺻﻮﺭﺗﯽ ﮐﻪ ﮔﯿﺎﻩ ﺩﭼﺎﺭ ﭘﻮﺳﯿﺪﮔﯽ ﺳﺎﻗﻪ ﺷﺪﻩ ﻭ ﺳﺎﻗﻪ ﺑﻪ ﺭﻧﮓ ﺯﺭﺩ ﺩﺭ ﺁﻣﺪ ﻭ ﻟﻬﯿﺪﻩ ﺷﺪ ﺑﻪ ﻋﻠﺖ ﺍﺯ ﺑﯿﻦ ﺭﻓﺘﻦ ﺁﻭﻧﺪﻫﺎ ﻭ ﻋﺪﻡ ﺗﻮﺍﻧﺎﯾﯽ ﺳﺎﻗﻪ ﺩﺭ ﺟﺬﺏ ﺁﺏ, ﺧﻄﺮ ﻣﺮﮒ ﮔﻞ ﻭ ﮔﯿﺎﻩ ﺭﺍ ﺗﻬﺪﯾﺪ ﻣﯽ ﮐﻨﺪ ﺍﺯ ﺍﯾﻦ ﺭﻭ ﺑﺎﯾﺪ ﺳﺎﻗﻪ ﺭﺍ ﺑﺎﻻﺗﺮ ﺍﺯ ﻣﺤﻞ ﭘﻮﺷﯿﺪﮔﯽ ﺑﺮﯾﺪ ﺗﺎ ﺁﻭﻧﺪﻫﺎﯼ ﺳﺎﻟﻢ ﻣﺸﺎﻫﺪﻩ ﺷﻮﻧﺪ ﻭ ﺳﻄﺢ ﺑﺮﺵ ﺳﻔﯿﺪ ﻭ ﺳﺎﻟﻢ ﺩﯾﺪﻩ ﺷﻮﺩ. ﺯﺭﺩ ﺷﺪﻥ ﺯﻭﺩ ﺑﻪ ﺯﻭﺩ ﺁﺏ ﻧﯿﺰ ﻧﺸﺎﻧﻪ ﺑﯿﻤﺎﺭﯼ ﮔﯿﺎﻩ ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ ﻭ ﻧﯿﺎﺯ ﺑﻪ ﺑﺮﺭﺳﯽ ﮔﯿﺎﻩ ﺩﺍﺭﺩ. 
7. ﻫﺮﺱ ﺑﺎﻣﺒﻮ:

ﺗﻮﺟﻪ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﯿﺪ ﻣﯿﺰﺍﻥ ﺳﺎﻗﻪ ﻫﺎﯼ ﺑﺎﻣﺒﻮ ﺩﺭ ﺩﺳﺘﻪ ﺑﺎﻣﺒﻮﻫﺎﯾﯽ ﮐﻪ ﺩﺍﺭﯾﺪ ﺭﺷﺪ ﻧﺨﻮﺍﻫﺪ ﮐﺮﺩ ﺑﻠﮑﻪ ﺍﺭﺗﻔﺎﻉ ﺑﺎﻣﺒﻮﻫﺎ ﺩﺭ ﺍﺛﺮ ﺭﻭﯾﺶ ﻭ ﺟﻮﺍﻧﻪ ﺯﺩﻥ ﺑﺮﮔﻬﺎﯼ ﺑﺎﻣﺒﻮ ﺍﻓﺰﺍﯾﺶ ﻣﯽ ﯾﺎﺑﺪ. ﺯﻣﺎﻧﯽ  ﮐﻪ ﺳﺎﻗﻪ ﻫﺎﯼ ﺑﺎﻣﺒﻮ ﺑﯿﺶ ﺍﺯ ﺣﺪ ﺑﻠﻨﺪ ﻣﯽ ﺷﻮﻧﺪ ﻧﯿﺎﺯﯼ ﺑﻪ ﮐﻮﺗﺎﻩ ﺷﺪﻥ ﺩﺍﺭﻧﺪ. ﻫﺮﺱ ﮐﺮﺩﻥ ﺑﻪ ﻣﻮﻗﻊ ﻭ ﺻﺤﯿﺢ, ﺑﻪ ﺭﺷﺪ ﻭ ﺷﺎﺩﺍﺑﯽ ﮔﯿﺎﻩ ﮐﻤﮏ ﻣﯽ ﮐﻨﺪ, ﺍﻟﺒﺘﻪ ﻣﻤﮑﻦ ﺍﺳﺖ ﺗﺎ ﺯﻣﺎﻧﯽ ﮐﻪ ﺍﺭﺗﻔﺎﻉ ﺑﺎﻣﺒﻮ ﺍﻓﺰﺍﯾﺶ ﻧﯿﺎﻓﺘﻪ ﺍﺳﺖ ﺗﻤﺎﯾﻞ ﺑﻪ ﮐﻮﺗﺎﻩ ﮐﺮﺩﻥ ﺳﺎﻗﻪ ﻫﺎ ﻧﺪﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﯿﺪ ﺍﻣﺎ ﭘﺲ ﺍﺯ ﻣﺪﺗﯽ ﮐﻪ ﺍﺭﺗﻔﺎﻉ ﺑﯿﺶ ﺍﺯ ﺣﺪ ﺯﯾﺎﺩ ﺷﺪﻩ ﻭ ﮔﯿﺎﻩ ﺳﻨﮕﯿﻦ ﮔﺮﺩﺩ ﺍﯾﻦ ﮐﺎﺭ ﻻﺯﻡ ﺍﺳﺖ. ﺯﻣﺎﻧﯽ ﮐﻪ ﻣﻘﺪﺍﺭﯼ ﺍﺯ ﺳﺎﻗﻪ ﺑﺎﻣﺒﻮ ﺭﺍ ﺑﺮﺵ ﻣﯽ ﺯﻧﯿﺪ ﻭ ﻫﺮﺱ ﻣﯽ ﮐﻨﯿﺪ ﺑﺮﮔﻬﺎ ﻭ ﺩﺭ ﻧﺘﯿﺠﻪ ﺍﺭﺗﻔﺎﻉ ﺑﺎﻣﺒﻮ ﺑﺎﺯﻫﻢ ﻣﯿﺘﻮﺍﻧﺪ ﺑﻪ ﺭﺷﺪ ﺧﻮﺩ ﺍﺩﺍﻣﻪ ﺩﻫﺪ ﺍﻟﺒﺘﻪ ﺑﺪﻭﻥ ﺁﻧﮑﻪ ﺳﺎﻗﻪ ﺭﺷﺪ ﮐﻨﺪ. ﺁﻥ ﻗﺴﻤﺖ ﺍﺯ ﺳﺎﻗﻪ ﮐﻪ ﺟﺪﺍ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻋﻨﻮﺍﻥ ﻗﻠﻤﻪ ﻣﯽ ﺗﻮﺍﻧﯿﺪ ﺩﺭ ﺁﺏ ﺭﯾﺸﻪ ﺩﺍﺭ ﮐﻨﯿﺪ. 
ﺑﺎ ﺑﺎﻗﯽ ﮔﺬﺍﺷﺘﻦ ﯾﮏ ﯾﺎ ﺩﻭ ﭘﯿﭻ ﺑﺮ ﺳﺎﻗﻪ ﺑﺎﻣﺒﻮ , ﺭﺷﺪ ﺟﺪﯾﺪ ﮔﯿﺎﻩ ﺁﻏﺎﺯ ﺷﺪﻩ ﻭ ﮔﯿﺎﻩ ﻣﺘﺮﺍﮐﻢ ﺗﺮ ﺍﺯ ﺯﻣﺎﻥ ﻗﺒﻞ ﺍﺯ ﻫﺮﺱ ﻭ ﺭﺷﺪ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﮐﺮﺩ. ﺩﺭ ﺻﻮﺭﺗﯽ ﮐﻪ ﻣﺘﻤﺎﯾﻞ ﺑﻪ ﺍﺩﺍﻣﻪ ﺭﺷﺪ ﮔﯿﺎﻩ ﻫﺮﺱ ﺷﺪﻩ ﻧﯿﺴﺘﻨﺪ ﺩﺭ ﻣﺤﻞ ﺑﺮﺵ ﮐﻤﯽ ﭘﺎﺭﺍﻓﯿﻦ ﺑﻤﺎﻟﯿﺪ ﻭ ﺁﻥ ﺭﺍ ﻣﺴﺪﻭﺩ ﮐﻨﯿﺪ. ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﻗﯿﭽﯽ ﻭ ﯾﺎ ﻫﺮ ﻭﺳﯿﻠﻪ ﺍﯼ ﮐﻪ ﺑﺮﺍﯼ ﻫﺮﺱ ﺑﻪ ﮐﺎﺭ ﻣﯽ ﺭﻭﺩ ﺑﺎﯾﺪ ﮐﺎﻣﻼ ﺗﻤﯿﺰ ﻭ ﺗﯿﺰ ﺑﺎﺷﺪ. 
8 . ﺭﻭﺵ ﺗﮑﺜﯿﺮ:

ﺑﺮﺍﯼ ﺗﻬﯿﻪ ﻗﻠﻤﻪ ﻣﯽ ﺗﻮﺍﻥ ﺳﺎﻗﻪ ﻫﺎﯼ ﺗﺎﺯﻩ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻃﻮﻝ 20 ﺳﺎﻧﺘﯽ ﻣﺘﺮ ﯾﺎ ﺑﯿﺸﺘﺮ ﺑﺎ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺍﺯ ﭼﺎﻗﻮ ﯾﺎ ﻗﯿﭽﯽ ﺗﯿﺰ ﺍﺭ ﺯﯾﺮ ﺑﻨﺪ ﺑﺮﯾﺪ ﻭ ﺍﺯ ﮔﯿﺎﻩ ﺍﺻﻠﯽ ﺟﺪﺍ ﮐﺮﺩ ﻭ ﺟﻬﺖ ﺭﯾﺸﻪ ﺯﺍﯾﯽ ﺩﺭ ﺁﺏ ﺗﻤﯿﺰ ﻭ ﺗﺎﺯﻩ ﻗﺮﺍﺭﺩﺍﺩ. ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﺍﺯ ﻃﺮﯾﻖ ﺟﺪﺍ ﮐﺮﺩﻥ ﭘﺎﺟﻮﺵ ﻫﺎﯾﯽ ﮐﻪ ﺍﺯ ﺍﻃﺮﺍﻑ ﮔﯿﺎﻩ ﻣﯽ ﺭﻭﯾﻨﺪ ﻭ ﺭﯾﺸﻪ ﺩﺍﺭ ﮐﺮﺩﻥ ﺁﻥ ﻧﯿﺰ ﺗﮑﺜﯿﺮ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ. 
ﺗﺬﮐﺮ: ﺍﺯ ﺟﺎﺑﺠﺎ ﮐﺮﺩﻥ ﮔﯿﺎﻩ ﺑﺎﻣﺒﻮ ﺩﺭ ﺩﺍﺧﻞ ﺳﺎﺧﺘﻤﺎﻥ ﺑﭙﺮﻫﯿﺰﯾﺪ ﺯﯾﺮﺍ ﮔﯿﺎﻩ ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﻣﺪﺗﯽ ﺑﻪ ﻣﮑﺎﻧﯽ ﮐﻪ ﺩﺭ ﺁﻥ ﻗﺮﺍﺭﺩﺍﺭﺩ ﻋﺎﺩﺕ ﻣﯽ ﮐﻨﺪ ﻭ ﺟﺎﺑﺠﺎﯾﯽ ﻣﻤﮑﻦ ﺍﺳﺖ ﺑﺎﻋﺚ ﻭﺍﺭﺩ ﺷﺪﻥ ﺍﺳﺘﺮﺱ ﺑﻪ ﮔﯿﺎﻩ ﻭ ﺯﺭﺩ ﺷﺪﻥ ﺑﺮﮔﻬﺎ ﮔﺮﺩﺩ.

  • ۹۴/۰۵/۱۵
  • صادق عسکری نایینی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی